AVONITE

AVONITE

Ons Solid Surface materiaal AVONITE is een zeer breed toepasbaar materiaal dat geschikt is voor spraakmakende interieurprojecten en -ontwerpen. Sinds 1983 is AVONITE een pionier op het gebied van Solid Surfaces.

AVONITE biedt een uitgebreid matenprogramma van 3-19 mm en enkele kleuren zijn ook toepasbaar als gevelbekleding. Daarnaast hebben we ook een designcollectie - genaamd 'Studio' - ideaal voor het creëren van een bijzonder lichtspel.

DE VOORDELEN VAN AVONITE :

  • Nagenoeg naadloos te verlijmen
  • Zeer hygiënisch door het gesloten porieloze oppervlak
  • Driedimensionale ontwerpmogelijkheden
  • Batchverschillen voor het oog niet zichtbaar, < Delta 1
  • Basisingrediënt is acryl
  • 15 jaar garantie

WAAROM AVONITE?

Geavanceerde productietechnieken
AVONITE, een Solid Surface dat zich onderscheidt door zeer geavanceerde fabricagetechnieken. Het dubbelband gietproces - met gecontroleerde verwarming, koeling en tempering in één pers - biedt de mogelijkheid de breedte van het product aan te passen tot elk formaat tussen 686 mm en 1524 mm. Het AVONITE Right Size-programma omvat dan ook 18 standaardformaten zonder toeslag per m². Een aangepaste plaatgrootte betekent minder naden, minder lijm, minder werk en minder afval. Nog een bijkomende troef van het nauwkeurige fabricageproces is de kleine diktetolerantie, van essentieel belang voor de ambitieuze projecten waarvoor AVONITE bedoeld is. Verder noteren we ook perfect consistente kleuren, niet alleen binnen dezelfde batch, maar ook over verschillende productiebatches heen (ΔE < 1). Dit is te danken aan het continue gietproces waardoor de bestanddelen steeds optimaal gemengd worden. Verkrijgbaar in een waaier aan kleuren waaronder ook de transluscente 'Studio' designcollectie voor het creëren van Solid Surface-projecten met een bijzonder lichteffect.

Ontdek ook onze intense zwarte kleur 'ECLIPSE'

Duik dieper met AVONITE Surfaces innovatieve Enriched Colour Technology™. Onze Enriched Colour Technology™, waarvoor patent is aangevraagd, komt niet alleen de toon en de rijkdom van de kleur ten goede, maar biedt ook de meest luxueuze oppervlakteafwerking. De technologie is door het materiaal heen ingebed en verhoogt de prestatiekenmerken met een hogere krasvastheid en de sterkste oppervlakteafwerking tot nu toe.